ВМРО: Борисов да поиска вот на доверие с ясен план за действие
ВМРО: Борисов да поиска вот на доверие с ясен план за действие / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Премиерът трябва да поиска вот на доверие с конкретна програма за следващата една година. Това е позицията на ВМРО по повод доклада на Европейската комисия за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешните работи.
Според ВМРО Борисов не бива да чака опозицията да иска вот на недоверие или да му диктува оставки, а сам трябва да смени ресорните министри и да предложи ясен план за действие по отношение на правораздавателната система и вътрешния ред.

ВМРО предлага също периодични изслушвания на премиера Борисов в Народното събрание за напредъка по плана за действие. Това е начин за постоянен обществен контрол, който не минава през ПР-похвати и ефектни фрази.

Според българското национално движение сега Борисов трябва да избира между интересите на страната и интересите на партията си. Запази ли Цветанов, премиерът ще покаже, че предпочита партията си и нейната скандална политика по време на избори. Отстрани ли Цветанов обаче, премиерът ще демонстрира решителност, която българите отдавна чакат от него.

Само така той може да спаси и собственото си политическо бъдеще, се казва в позицията на ВМРО.