Вижте как ще ремонтират НДК за председателството ни на ЕС (СНИМКА)
Вижте как ще ремонтират НДК за председателството ни на ЕС (СНИМКА) / Darikradio.bg, Ивана Арсова
Ремонтират НДК за председателството ни на Европейския съюз
91319
Ремонтират НДК за председателството ни на Европейския съюз
  • Ремонтират НДК за председателството ни на Европейския съюз

Националният дворец на културата (НДК) ще бъде напълно ремонтиран за българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Това съобщи директорът на Двореца Мирослав Боршош.

Той обясни, че "Зала 3" на НДК, където ще се провеждат срещите на върха, ще се превърне в една от най-модерните пленарни зали в цяла Европа. Ремонтните дейности ще започнат в началото на следващата година и трябва да приключат до 30 септември 2017 г.

Боршош обясни, че културната програма в сградата няма да прекъсва докато тече ремонтът и НДК няма да затваря врати.

Пленарна зала като тази на Европейския парламент в Брюксел, съвременни технологии за управление на сградата, нови кафенета и ресторанти, пресцентър с място за над 300 журналисти. Такъв амбициозен план за ремонта на Националния дворец на културата са си поставили изпълнителите на проекта.

Архитектът Любомир Станиславов разказа какво ще се промени в Двореца до 30 септември 2017 г.: "В долната част на сградата, между 1-ви и 4-ти етаж, акцентът ще бъде поставен изцяло върху всички културни мероприятия. Това са културни пространства, пространства за изложби, "Зала 1". В горната част ще бъде създаден най-модерният конгресен център в България".

Вижте как ще ремонтират НДК за председателството ни на ЕС (СНИМКА)
netinfo

Директорът на НДК Мирослав Боршош обясни, че няма да се прави компромис и не трябва да се пестят средства, за да може страната ни да се представи по най-достойния начин по време на председателството. Проектът е на стойност 20 млн. лева на този етап, каза още Боршош и уточни, че това не е окончателната сума.

Осветлението в Двореца също ще бъде изцяло подменено - 15 000 стари крушки ще бъдат сменени с нови LED светлини, посочи още архитект Станиславов.