/ БГНЕС
Лидерът на НФСБ подчерта, че "Обединени патриоти" имат право да излъчат зам.-председател на Народното събрание
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи протестите срещу него заради новия му пост - зам.-председател на Народното събрание като "намеса в парламентарната демокрация". Той отсече, че всяка парламентарната група има право да има зам.-председател, а решението на "Обединени патриоти" е това да бъде той.

Симеонов подчерта, че не той е издигнал кандидатурата си за този пост.

Симеонов за недоволните от новия му пост в парламента: Всеки има право на протест

Коментарът му идва на фона на готвени протести срещу него от майките на деца с увреждания, които протестираха и преди година срещу него заради изказването му, че са "група кресливи жени". 

Майки от "Системата ни убива" организират протест днес в 12 ч. пред паралмента с искане Симеонов да подаде оставка, както и всички депутати, които са гласували за него.

Протест срещу Валери Симеонов, след като го избраха за зам.-шеф на парламента

"Според мен става въпрос за намеса в парламентарната демокрация. Правото на група „Обединени патриоти“ да има заместник-председател е неоспоримо. То е съгласувано с всички останали групи. Както ДПС има заместник-председател, така както БСП и ГЕРБ имат, така е редно и „Обединени патриоти“ да имат", посочи Валери Симеонов.

Той добави, че постът за него не е бил самвоцел, но решението на групата му е било такова.

ДПС: Валери Симеонов - зам.-шеф на НС, е обида към парламентаризма

Нямам нито избор, нито съм човек, който бяга от отговорност, нито човек, който има нуджа от повишаване на рейтинг. Това, че някой протестира си е негово право. Са ще акжа, че не съм издигнал аз кандидатурата си", завърши Симеонов.