/ МВР
Валентин Радев и гл. ком. Николай Николов провериха обстановката в Ямболско
97979
Валентин Радев и гл. ком. Николай Николов провериха обстановката в Ямболско
  • Валентин Радев и гл. ком. Николай Николов провериха обстановката в Ямболско
Обстановката в Ямболско е спокойна. Няма нищо тревожно. Извършваната проверка е профилактична, заяви министърът на вътрешните работи в Ямбол Валентин Радев.
 
Няма нищо тревожно в момента, даже се разсейват облаците, така да го кажем, успокои гражданите Радев: "Това го правим като профилактика. Взехме техника, която трябва да се докара, да се премести, за да не се случи нещо, което се е случвало преди това, да не споменавам къде. Това е моята задача тук, това и направих".

Пожарната със сериозни мерки заради очакваните обилни дъждове
 
Дъжд вали, но няма нито един подаден сигнал за наводнения. Няма застрашени хора от високи води, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов: "Към момента на територията на цялата страна обстановката е сравнително спокойна. Какво констатирахме тук? На първо място, да кажа, че подразделенията на МВР, в това число полиция, пожарна, са напълно готови. Хората, свободни от дежурство, са предупредени и в рамките на 30-40 минути са готови да се явят при необходимост".

радев николов ямбол
МВР

Кметовете на населените места са предприели незабавни превантивни мерки предвид очакваното усложняване на метеорологичната обстановка. Сред тях са почистване на речните корита, шахти, наблюдение на критичните речни участъци и нивата на язовирите.

Кодове за опасно време в цялата страна, дъжд и гръмотевици в сряда
 
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението.