/ БГНЕС
Германската канцлерка Ангела Меркел и вътрешният министър в нейното коалиционно правителство Хорст Зеехофер - лидер на баварските консерватори от ХСС, започнаха ключовата си среща, на която ще се направи опит да бъдат изгладени острите противоречия между тях по въпросите на миграцията. Посредник в разговорите е председателят на Бундестага Волфганг Шойбле, предаде ДПА.

ЕС ще преговаря с африкански страни за създаването на мигрантски центрове?
 
Тримата ще търсят възможни решения за изход от кризата в коалицията, противопоставила Меркел срещу Зеехофер. Малко преди началото на срещата в изявление пред излизащия в Мюнхен авторитетен вестник "Зюддойче цайтунг" Зеехофер каза, че Меркел дължи канцлерския си пост на него.
 
"Няма да позволя да бъда уволнен от един канцлер, който е канцлер само благодарение на мен. Човекът, когото настаних на този пост, сега се опитва да ме изхвърли", каза той.
Срещата между Меркел и Зеехофер трябваше да започне в 16 ч. по Гринуич, но започна час по-късно, отбелязва Франс прес. В разговора участват и водещи членове на партията на Зеехофер, пък отбелязва Асошиейтед прес. Срещата се провежда в централата на партията на Меркел Християндемократически съюз.

Меркел осигурила споразумения с 14 страни за бързо връщане на мигранти? 

Меркел Зеехофер среща
БГНЕС

Тази вечер в 20 ч. по Гринуич (23 ч. българско време) ще се проведе среща на лидерите на трите партии в управляващата коалиция - ХДС, ХСС и Германската социалдемократическа партия, припомнят агенциите.

Коя е европейската страна, която иска повече имигранти?
БТА