Убийството на Борислав Георгиев не е свързано с работата му
Убийството на Борислав Георгиев не е свързано с работата му / снимка: БГНЕС
Убийството на изпълнителния директор на „Атоменергоремонт” не е свързано с работата му. Той не е бил заплашван и не е споделял да има притеснения. Това каза за Дарик радио Десислава Филипова, пресаташе на Христо Ковачки - най-големият инвеститор в областта на енергетиката, за който всъщност е работил Борислав Георгиев.

Христо Ковачки засега отказва коментар, защото е при семейството на Георгиев, което е в шок. По непотвърдена информация съпругата и детето на убития са били в апартамента в кв. „Люлин”, когато е станало убийството.

Боби се е движел без охрана, което означава, че не е получавал заплахи за живота, каза Десислава Филипова. Той се прибира в апартамента си, след като е получил сигнал за обир, допълни тя. Според нас смъртта му е нелепа случайност, вярваме, че разследващите органи ще свършат своята работа, каза още Филипова.

Защо казвате нелепа случайност, каква е вашата версия?

Той се прибира, апартамента му е обран, след което инцидентът се случва вътре във входа. Пак казвам, той се е движел без охрана, карал си е колата сам, за нас това е по-скоро нелепа случайност, отколкото планиран акт. Няма причина да се извършва обир или да се правят подобни сложни постановки, ако той си кара колата сам.