Състоянието на Георги Стоев остава критично
Състоянието на Георги Стоев остава критично / снимка: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова

Състоянието на простреляния Георги Стоев продължава да е критично, съобщи шефът на Спешна помощ в "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски. Операцията е приключила и простреляният е настанен в реанимация. Куршумът в главата му е влязъл през дясното слепоочие и е излязъл през лявото, засега не е открит втори куршум. По непотвърдена информация на Дарик радио по Стоев е стреляно с деветмилиметров „Макаров” пистолет.

Пациентът постъпи в "Пирогов" в 13,05 часа с огнестрелна рана в главата, съобщи д-р Сопотенски. Той допълни, че състоянието на пациента е крайно тежко и резултатите от едно такова състояние не могат да бъдат предвидени в първите часове след травмата.

Операцията е изключително тежка, каза още д-р Сопотенски. Уврежданията, които ще са нанесени на мозъка, ще се отрекат след операцията, не може с първите часове след травмата да се даде категорична информация. Шансовете за оцеляване ще се дават ежедневно и ежечасно, коментира шефът на Спешна помощ в "Пирогов". По думите му една такава травма може да протече и с месеци. По думите на хирурзите те са работили върху рана, несъвместима с живота.

Георги Стоев е пряк свидетел на създаването на ВИС и СИК. Той е посветен в част от престъпните сделки на наемните убийци, организаторите и жертвите на поръчковите убийства, разпределението на наркопазара и войните в подземния свят.

Георги Стоев е автор на книгата "ВИС" - първата от цяла поредица, която предстои да излезе. Докато довършва втората си книга "Имало едно време на Изток", в която разкрива причината ВИС да се превърне в застрахователна компания, Стоев разкри някои от тайните на легендарната групировка. Той твърди, че никога не е бил член на ВИС, но разследва групировки от подземния свят, бил е информатор на писателя Христо Калчев.

В много интервюта Стоев взривява общественото мнение, разкривайки имената на поръчкови убийства и мръсни истории у нас.

Георги Стоев е автор е на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК. "СИК- книга първа" и "СИК-книга втора".