Стела Алексиева, майката, обвинена в малтретиране на 5-годишния си син заедно с приятеля си, остава на свобода.

С особена жестокост: Майка и приятелят ѝ обезобразиха 5-годишното ѝ дете

Това реши съдът в Пловдив въпреки искането на прокуратурата тя да получи мярка за неотклонение задържане под стража. Пастрокът на детето обаче остава зад решетките. Той също е обвинен в нанасяне на телесни повреди на момченцето.

Пловдив малтретирано дете
БТА


В съдебната зала стана ясно, че прокуратурата ще повдигне нови обвинения на мъжа за притежание на наркотици. Обвинението има данни, че мъжът е малтретирал и родната си дъщеря. "Това дело е като кутията на Пандора - където и да бръкнеш, ще излязат нови престъпления", каза в залата прокурор Костадин Паскалев.
 

Пловдив малтретирано дете
БТА


Петър Чернев и Стела Алексиева са обвинени за причиняване на средна телесна повреда в условията на домашно насилие спрямо малолетно лице, като деянието е извършено с особена жестокост. Двамата се обвиняват взаимно за извършеното деяние. Все още не е готова съдебно-медицинската експертиза на детето, което претърпя операция.
 

Пловдив малтретирано дете
БТА


Преди дни стана ясно, че детето е било обезобразено и е жертва на домашно насилие. На места косата на момченцето е горена и липсва част от кожата на главата му. От прокуратурата в града съобщиха, че неговият пастрок многократно е малтретирал детето физически и вербално. В петък вечерта Районният съд в Пловдив освободи майката с мярка „подписка“. Биологичният баща е бил в чужбина по време на насилието, но вече е у нас. 

Екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги" са направила пластика на главата, където момчето е имало голяма рана. Присъдена му  е липсваща кожа.

NOVA, БТА