Столичните лекари избират кои са най-добрите сред тях
Столичните лекари избират кои са най-добрите сред тях / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Лекарите в най-големите болници в столицата имат две седмици, за да посочат кои са най-добрите сред тях. Във всяко от лечебните заведения, в които се осъществява проучването, има специални урни и анкети, които да попълнят лекарите.

В тях ги питаме кои трима колеги - лекари от съответната специалност биха препоръчали, ако се наложи техен близък роднина или приятел със здравословен проблем да бъде диагностициран/лекуван в София и поради някаква причина те не могат да помогнат. След като резултатите бъдат обобщени в специалния ни сайт www.bgdoctors.bg всеки ще може да види кои лекари са определени за най-добри от своите колеги в основните медицински специалности.

Натиснете върху снимката, за да я видите голяма.

Целта на изследването не е да класира определен брой медици във всяка специалност, а да посочи онези, които са получили най-сериозна подкрепа от колегите си. Освен това питаме лекарите и кой техен млад колега със същата специалност биха посочили. Целта ни е да дадем възможност и на младите лекари да вземат своето място в класацията.

На 21 февруари ще приключи гласуването, а анкетите ще бъдат обработени от Gallup International. Листата с най-добрите лекари в София ще бъде обявена на Световния ден на здравето - 7 април.