Стоев се е страхувал за живота си
Стоев се е страхувал за живота си / netinfo
Георги Стоев е споделял, че се страхува за живота си и затова е ходел с охрана. Това каза в интервю за предаването "Денят" на Дарик радио Владо Даверов, който е бил редактор на всички книги на простреляния Георги Стоев, както и на последната „Свещени сватби”, която все още не е излязла от печат.

Даверов твърди, че Стоев е имал проблеми с бизнеса си напоследък и с миналото си, но не е разкривал за какво точно става въпрос. Двамата са се видели за последно преди два месеца.

Георги Стоев е пряк свидетел на създаването на ВИС и СИК. Той е посветен в част от престъпните сделки на наемните убийци, организаторите и жертвите на поръчковите убийства, разпределението на наркопазара и войните в подземния свят.

Георги Стоев е автор на книгата "ВИС" - първата от цяла поредица, която предстои да излезе. Докато довършва втората си книга "Имало едно време на Изток", в която разкрива причината ВИС да се превърне в застрахователна компания, Стоев разкри някои от тайните на легендарната групировка. Той твърди, че никога не е бил член на ВИС, но разследва групировки от подземния свят, бил е информатор на писателя Христо Калчев.

В много интервюта Стоев взривява общественото мнение, разкривайки имената на поръчкови убийства и мръсни истории у нас.

Георги Стоев е автор е на книгите ВИС, ВИС-2 и СИК. "СИК- книга първа" и "СИК-книга втора".

Чуйте цялото интервю с Владо Даверов в прикачения звуков файл