Станишев: Има общини, готови да приемат столичния боклук
Станишев: Има общини, готови да приемат столичния боклук / снимкa: Sofia Photo Agency
Има общини, които са изразили готовност да приемат част от балите със столичния боклук. Това заяви премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на Дарик при посещението си на областния събор на пловдивската организация на БСП в местността „Копривките”, известна като „Малката Бузлуджа”.

Премиерът обаче отказа да посочи колко са тези общини: „Знаете ли защо няма да ви кажа? Защото ще се случи същото, което се случи миналия път. Хем решаваме на некадърниците в Столична община проблема, заради софиянци, разбира се, хем те се опитват да провалят решаването му. Както се опитаха да провалят решението на общинския съвет в Карлово през 2006 година. Това не го разбирам. Ние търсим решение и ще го намерим. Но отново някой, който не си е свършил работата елементарно, иска оставка на правителството, което му прави околовръстния път, което строи метрото с държавни пари в значителна степен, което решава проблемите с боклука… Смешна работа!”

Станишев заяви още, че в разговори с него чужди инвеститори с интерес към изграждането на екозавод в София са изразили учудване от липсата на заинтересованост в Столична община. „Направете разследване защо управата на столицата не иска да реши проблема с боклука”, препоръча премиерът на журналистите.

Той призна, че не изключва на тържествата за 100-годишнината от независимостта на 22 септември във Велико Търново да се повтори освиркването на представители на властта, както се случи вчера при отбелязването на Съединението в Пловдив: „Не би ми се искало. Мисля, че по никакъв начин не е подходящо, но от тази опозиция ГЕРБ, „Атака” и ДСБ може да се очаква всичко. Такива са”.