Станишев: А пенсионерите да върнат ли парите, взети при тройната коалиция?
Станишев: А пенсионерите да върнат ли парите, взети при тройната коалиция? / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa

Лидерът на БСП Сергей Станишев попита премиера Бойко Борисов дали пенсионерите трябва да върнат парите, които са получавали по време на тройната коалиция. Така бившият министър-председател отговори на призива на Борисов всички от предишното управление да върнат бонусите. Най-големият бонус, който беше даден, беше за българските пенсионери - за 4 години те получиха около 1 милиард лева – само от коледните пенсии, коментира Станишев.

Той допълни, че сегашното правителството не е върнало всички бонуси, които са раздадени.

По думите му само за миналата година по груби сметки са раздадени близо 40 милиона лева – без прозрачност и яснота на критериите. За три години вероятно са около 120 милиона лева – раздадени на техните политназначенци, добави Станишев.

Той призова управляващите да не се прикриват само със зам.-министрите, защото навсякъде в администрацията са сложени некомпетентни хора от ГЕРБ. Сергей Станишев препоръча на Бойко Борисов и на правителството да върнат потрошените над 4,5 милиарда лева фискален резерв.