Спокоен изборен ден
Спокоен изборен ден / netinfo

Изборите преминаха нормално и без инциденти, които да попречат на спокойното протичане на вота за президент. От МВР определиха обстановката в страната в деня на изборите като нормална.

От Вътрешното министерство разследват причините за самоубийството в нощта преди вота на председателя на Районната избирателна комисия в сливенското село Герман. Няма данни върху нея да е оказвано насилие и вероятно мотивите за самоубийството са лични.

През вчерашни ден бяха регистрирани няколко случая на предизборна агитация в страната - в Благоевград проверяват случай с подадена жалба за това, че щабът на единия от кандидат-президентите е купувал ромски гласове.

В Петрич бе подаден сигнал за това, че автомобил е бил облепен с плакати на един от кандидатите и по този начин се е водела забранена агитация. Полицията издирва колата.

Полицията във Варна е задържала и извела от избирателна секция човек за непристойно поведение. Трима членове на Секционна избирателна комисия в Шуменско са пострадали при катастрофа вчера. Двама от тях са останали в болница, за да им бъде оказана медицинска помощ.

Над 100 удостоверения за самоличност са издадени от Министерството на вътрешните работи на хора без лични документи, желаещи да гласуват. 1933 полицаи се пазеха реда в София в изборния ден.

От МВР уточниха пред Дарик, че санкциите за агитация в полза на някой от кандидатите през изборния ден, са в размер на 5000 лева за физически и 10 000 лева за юридическа лица.