/ iStock/Getty Images
Служебният кабинет ще проведе редовно заседание, в което ще гласуват редица проекторешения, постановления и доклади, сред които са Проект на решение за одобряване на морски пространствен план на Република България 2021 - 2035 г., внесен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, както и Доклад относно информация за касовото изпълнение на държавния Бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за първото тримесечие на 2023 г., внесен от министъра на финансите Росица Велкова.

Служебното правителство ще гласува Проект на решение за одобряване на отчет на националния план на Република България за 2022 г. за развитие на способностите за управление на границите и за връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни и за приемане на национален план на Република България за 2023 г. за развитие на способностите за управление на границите и за връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни. Проекторешението е внесено от заместник министър-председателят по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Служебните министри ще гласуват и Проект на решение за предложение до Народното събрание за даване на съгласие за участие на Република България в увеличението на капитала на банката за развитие на Съвета на Европа. Проекторешението е внесено от министъра на финансите Росица Велкова.

Служебното правителство ще гласува и Проект на постановление за разполагане и функциониране на полигон На българската армия в района на нос Шабла. Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Димитър Стоянов.

Служебният кабинет ще гласува и проект на постановление за създаване на Съвет за развитие при Министерския съвет. Проектът на постановление е внесен от министър-председателя Гълъб Донев.

Служебните министри ще гласуват и Проект на решение за одобряване на отчет на националния план на Република България за 2022 г. За развитие на способностите за управление на границите и за връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни и за приемане на национален план на Република България за 2023 г. за развитие на способностите за управление на границите и за връщане на незаконно пребиваващи граждани на трети страни. Проекторешението е внесено от заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 
БГНЕС