Председателят на синдикат „Защита” Красимир Митов отговори на здравния министър Христо Хинков по отношение на заплатите в Спешна помощ. „Министърът каза доста неистини. Той обещаваше едно пред хората, след това правеше друго. Той се опитва да настройва работещите в Центрове по спешна медицинска помощ помежду им”, категоричен беше Митов.

Министър Хинков: Постигнатото увеличение на заплатите в Спешна помощ никак не е малко

По думите му настоящият министър няма никаква заслуга за отпуснатите средства.

„Когато хората го попитаха какво ще бъде увеличението, той каза, че такова ще има, когато влезем в еврозоната. Отиде отпуска и когато се върна, по банковата сметка имаше 30 млн., които извоюваха работещите в центровете”, допълни председателят на синдикат „Защита”, предава NOVA.

Припомняме, че в сряда Хинков заяви, че протестите на спешните медици са „странни”. „Правим всичко възможно да увеличим заплатите на целия персонал, техните искания са такива, че в крайна сметка, ако ги приемем, заплатите на медицинските сестри ще се изравнят с тези на шофьорите. Говорим за едно увеличение, което идва благодарение на добри разчети във финансовото министерство и изведнъж започват протести. Това е странно”, каза здравният министър.
NOVA