Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, каза вицепремиерът
Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години, като сега също ги има, каза пред NOVA вицепремиерът и съпредседател на Обединените патриоти Валери Симеонов.
 
БСП видя модела "батко и братко" в Габрово. ГЕРБ: Претоплят стара манджа

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Няма как да кажем, че с идването на власт на новото коалиционно управление на ГЕРБ и ОП е сложен край на тези назначения. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов. Той напомни, че кадри се създават трудно и трябва да си дадем сметка, че това отнема години.
 
ГЕРБ възложили на структурите си проверки за назначенията

Вицепремиерът е категоричен, че "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа. "Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов. Тези хора, които си вършат работата трябва да ги пазим, няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото, отсече той.  
 
Борисов след „Кумгейт”: Дъщеря ми стои без работа заради мен

Валери Симеонов намекна за порочна практика по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

Делян Добрев: Ще съдя Елена Йончева

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея”, заяви Валери Симеонов. 
 
nova.bg