Шефът на болницата с отнет лиценз: Това е наказателна акция, 71 души остават без работа
81297
Шефът на болницата с отнет лиценз: Това е наказателна акция, 71 души остават без работа
  • Шефът на болницата с отнет лиценз: Това е наказателна акция, 71 души остават без работа

29 лекари специалисти и още 42-ма души персонал от специализираната хирургична болница „Папуров" в Търговище остават от днес без работа при неизяснен статут. Това обяви на пресконференция д-р Добрин Папуров по повод отнемането на разрешителното за работа на здравното заведение.

Министър Москов отне лиценза на частна болница

Той определи като наказателна и жестока акцията, проведена вчера. По думите му тя ще остане в историята на България: „Тя смаза една инвестиция в Търговищка област, която е за 3 милиона лева.

„Заповедта на министъра на здравеопазването е юридически необоснована, най-малкото защото се визира накърняване правата на пациенти, което първо трябва да бъде доказано", подчерта д-р Папуров.

Според него „няма как осъждането на физическо лице да доведе до наказване на юридическото", визирайки решението на Върховния касационен съд, който присъди условна присъда на д-р Папуров за извършени през 2005 година действия, с които са били източени близо 200 000 лева от Здравната каса.

„Ако приемем, че съм виновен аз, защо с мръсната вода изхвърляме и бебето? Лечебното заведение и хората, които работят в него с нищо не са виновни”, категоричен бе д-р Добрин Папуров.

Присъстващи на пресконференцията лекари показаха загриженост за своите пациенти. „Имаме немалко пациенти, на които се налага продължение на хирургичната намеса. Планирани са до края на септември. Кой колега ще се заеме да продължи започнатата от мен работа и какво ще стане с тези хора?", попита хирургът д-р Стамен Стаменов.

 

От създаването й досега през болницата са преминали 13 405 пациенти, от които 10 793 са били оперирани. „Това стана благодарение на моята частна инвестиция от над 3 милиона лева - средства, които са от над 60 кредита", подчерта д-р Папуров.