Шефове на ИТ-компании поискаха оставката на кабинета и нови избори
Шефове на ИТ-компании поискаха оставката на кабинета и нови избори / снимка: Sofia Photo Agency

36 изпълнителни директори на български софтуерни компании поискаха оставката на правителството и Народното събрание и провеждане на нови избори. Представителите на бранша се обявяват в подкрепа на действията и мотивите на Ранобудните студенти за възстановяване на морала в политиката.

"Работещата демокрация с активно гражданско участие, върховенството на закона и управлението в обществена полза са необходими условия за устойчиво развитие напред. В момента нито едно от тези условия не е изпълнено. България може да стане благополучна и социално-справедлива страна, ако осъществим образователна реформа и развием икономика с висока добавена стойност. Сегашното управление и изкривена политическа система не позволяват това", заявяват подписалите откритото писмо.

Българската софтуерна индустрия е един от най-динамичните и конкурентноспособни сектори, изпреварващ неколкократно средния растеж на икономиката като цяло. Тя осигурява стойност на професионална реализация на световно ниво на хиляди млади хора с високо качество на живот за тях и техните семейства и то тук, в България, се посочва в писмото.