С вестникарски заглавия Цветанов отчете успехите на МВР
С вестникарски заглавия Цветанов отчете успехите на МВР / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
С вестникарски заглавия Цветанов отчете успехите на МВР
37307
С вестникарски заглавия Цветанов отчете успехите на МВР
  • С вестникарски заглавия Цветанов отчете успехите на МВР

С вестникарски заглавия на полицейски акции вътрешният министър Цветан Цветанов отчете успехите на МВР в борбата с организираната престъпност. В шестия час от дебатите по искания от кабинета "Борисов" вот на доверие Цветанов обяви, че правителството е "мишена на организираната престъпност".

Искането за подкрепа на парламента е в разгара на скандала с разгласените разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, премиера Бойко Борисов, министри и депутати от ГЕРБ. Вътрешният министър отрече да се подслушва масово и според разчетите му за 2010 година слушаните са между 3 и 5 хиляди.

„Аз ще си позволява да ви зачета някои заглавия от вестниците през вашето управление: „Бизнесмен убит с три куршума пред очите на детето му"; „Куршум за трета по ранг в митниците"; „Мафията поздрави - няма да споменавам министъра, който е бил тогава, с шести разстрел за един месец". Това, което се случи в управлението на ПП ГЕРБ ще продължа с леки заглавия: „МВР отвлече „Наглите"; „МВР разчисти сметки с мафията в операция „Октопод"; „25 акции смениха имиджа на МВР, полицията трябва да бъде похвалена, че наруши комфорта на бандите". Това, което се говори в публичното пространство за слушане на милиони граждани не отговаря на истината. Прилагането СРС-та спрямо физически лица, спрямо граждани варира от 3000 - 5000 граждани в страната. Само да ви кажа, че за 2010-а година има между 150 000 - 200 000 досъдебни производства, което означава, че това е един допълнителен способ, но не основен при събирането на доказателства за извършени престъпления. Да, българското правителство днес е мишена на организираната престъпност. Българското правителство, министър-председателят, вътрешният министър и колегите министри са обект и са цел за организираната престъпност, препокриват се целите и с политическия популизъм, който вие правите и с политическото говорене, което вие реализирате. Защото никой не излезе и никой не каза какво направихте за отвличанията, какво направихте за килърите, какво направихте за всички тези операции, които върнаха доверието на хората и те вече вярват в правохранителната система", заяви Цветан Цветанов от парламентарната трибуна.