Реформаторите искат спешно свикване на Съвета за развитие
Реформаторите искат спешно свикване на Съвета за развитие / снимка: БГНЕС, архив
Реформаторите искат спешно свикване на Съвета за развитие
81236
Реформаторите искат спешно свикване на Съвета за развитие
  • Реформаторите искат спешно свикване на Съвета за развитие

Реформаторският блок настоява за свикване на Съвета за развитие. Това обясни в кулоарите на парламента съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

„Реформите се бавят, ключовите реформи, програма на кабинета - също", допълни той.

Зеленогорски изрази съжаление, че в последния пленарен ден антикорупционният закон е бил отложен, като го определи като знак, че няма достатъчно воля за промяна на статуквото.
„В извънредно заседание на ПГ на РБ, реформаторите искат свикване на съвета за развитие, реформите се бавят. Оценяваме, че ключовите за този кабинет реформи в програмата на правителството се бавят. Затова настояваме съветът да се събере в началото на следващата седмица и на него да се изготви ясна пътна карта с конкретни дати за приемане на ключовите реформи. Да се определи ясен график за реализиране на реформите и политическите сили, подкрепящи правителството да поемат ангажимент за изпълнението им. Това са конституционните промени, законът за съдебната власт, законът за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши и публични длъжности, и законът за лечебните заведения. Отлагането на гласуването на законопроекта е знак, че няма достатъчно политическа воля да се противодейства на статуквото", добави Зеленогорски.