Работи се по три версии за стрелбата срещу Стоев
Работи се по три версии за стрелбата срещу Стоев / снимка: Sofia Photo Agency
Три са версиите, по които работи полицията за стрелбата срещу Георги Стоев, научи Дарик радио.

Според тях разстрелът на Стоев е възможно да е свързан с книгите му, с участието му в подготвяно покушение или с неуредени финансови взаимоотношения.

До момента нито една от трите версии не е надделяла, разказаха за Дарик радио полицейски източници.

Георги Стоев бе прострелян пред блок 113 до хотел "Плиска" в столицата. 34-годишният Стоев е бил в кафене, близо до хотела, където имал среща с двама души. По информация на полицията авторът е подготвял книга за организираната престъпност и срещата е била заради новото издание. На нея пристигнал само един от двамата души, който е и пряк свидетел на инцидента.

По информация на Дарик радио стрелците са били двама и не са били маскирани. Те настигнали Стоев, след като излязъл от срещата със своя познат и тръгнал по алеята, близо до локалното платно на бул. "Цариградско шосе". Стреляли по него няколко пъти. Един от куршумите уцелил Стоев в слепоочието. Стрелците избягали, необезпокоявани от никого.

Името на Георги Стоев стана известно на широката общественост в България, след като нашумя с книгите си за подземния свят. Той твърдеше, че е част от група за „мокри поръчки”, но никога не е изпълнявал такива. Стоев твърди, че е имал много приятели от бившата силова групировка ВИС, като с някои от тях е имал и общ бизнес. В интервюта простреляният твърдеше, че с Поли Пантев, убит на остров Аруба през 2001 година е имал общи бизнес със заведения. Стоев твърдеше, че е близък с Евгени Стефанов-Женята, който беше застрелян през 2003 година. Преди време простреляният 34-годишен мъж обясняваше, че бившата ДС е подпомогнала създаването на силовите групировки у нас.