Първанов: В БСП стягат редиците чрез показен отстрел
Първанов: В БСП стягат редиците чрез показен отстрел / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Лаская се от мисълта, че им направих един коректен прочит на Устава на БСП. Такова понятие като изключване от партията там няма. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на движение АБВ Георги Първанов.

„Това е демонстриране на мускули и натягане. Стягане на редиците и показно отстрелване на хората, които мислят различно”, описа случващото се в БСП Първанов. Според него обаче тази политика ще окаже крайно негативно отражение на изборите.

По повод обвинението от негов съпартиец, че е предател, Първанов обяви: „Предатели са тези, които са предали ценностите, които са предали избирателите, отказвайки се от основния си ангажимент. Но аз никога не съм употребявал и не искам да влизам в такава лексика. Така, както критикувам БСП, така ще критикувам и другата партия. Аз самия съм критикуван много и приемам тази критика съвсем нормално”.

Относно програмата, която ще лансират от движение АБВ Първанов бе категоричен, че в нея ще влязат демографската политика и идеята за плоския данък. „Политическата чистка върви с пълна сила”, категоричен бе той относно процеса на наказване и отстраняване от политиката, който върви от известно време.

Източник: NovaNews.bg