Първанов: Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията
Първанов: Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията / БГНЕС
Първанов: Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията за партиите
91184
Първанов: Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията за партиите
  • Първанов: Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията за партиите

Лидерът на АБВ Георги Първанов обяви, че не вижда морален потенциал в 43-тото Народно събрание да одобри промените, свързани с вота от референдума от 6-ти ноември. Повод за думите му станаха заявките на ГЕРБ и БСП, че ще подкрепят намаляването на партийните субсидии, въвеждането на мажоритарен избор и на задължително гласуване.

От АБВ отново се обявиха за провеждане на референдум за нова Конституция, включително и промяна на държавното устройство в президентска република.

Бойко Борисов подаде оставка

Георги Първанов се усъмни в моралната легитимност на парламента да направи промени, които ще обърнат цялата политическа система. "Има ли такава легитимност? Ако има такава легитимност, защо не направи голямата проверка и да формира кабинет", попита Първанов.

Първанов Нищо поестествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията
netinfo

НС ще гласува оставката на кабинета "Борисов 2" на 16 ноември

Според АБВ разумното решение на въпроса с партийните субсидии е тройното им намаляване, но не и предлаганото понижение до 1 лев за получен действителен глас.

"Нищо по-естествено от това ГЕРБ да иска зануляване на държаната субсидия. След като си бил толкова време във властта, натрупал си достатъчно подкожни тлъстини - извинявам се за израза - зануляваш и приключваш другите партии", каза Първанов.

Първанов Нищо поестествено от това ГЕРБ да иска зануляване на субсидията
netinfo

ГЕРБ внася проект на решение в подкрепа на въпросите от референдума

АБВ няма да участва в нови комбинации в този парламент, заяви Георги Първанов. "Нещо повече, аз смятам, че при така създадените отношения едно ново сглобено мнозинство от тези толкова различни, да не кажа, конфронтиращи се политически сили не е възможно, не е постижимо и е откровено вредно", коментира той.