Премиерът се похвали с много свършена работа от началото на Страстната седмица и обясни как трябва да общуват политиците помежду си.

Едва два дни са минали от Страстната седмица, а са минали доста събития с наше участие. Това каза премиерът Димитър Главчев на днешното заседание на Министерски съвет.

„Ще започна с вчерашната ми среща с посланиците на Германия и Украйна Планк и Илашчук. Те ми връчиха покана за участие на конференция в Берлин, в която ние потвърдихме участието си. Имам намерение в делегацията да бъдат включени представители на българския бизнес“, похвали се министър-председателят.

Второто събитие беше съвместно с министъра на електронното управление г-н Мундров – участвахме при изтеглянето на номерата на машините. Те ще бъдат в процеса на утвърждаването на съответствието в изборния процес“, допълни той.

Третото събитие е срещата му с Националния съвет на религиозните общности в България. „По време на срещата всички се обединихме около тезата, че функционирането на този съвет е международен пример как трябва да съжителстват представители на различните религии по света“, каза Главчев.

По думите му това е и пример как трябва да общуват политиците помежду си. „В днешния ден Велики вторник трябва да има повече смирение и добродетел. Няма да давам съвети към политиците. Само ще кажа, че служебното правителство няма да влиза в никакви политически страсти и ще си върши работата спокойно и на високи обороти“, заключи премиерът.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня