Премиерът: Никой не може да ни подчинява и изнудва
Премиерът: Никой не може да ни подчинява и изнудва / Снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Премиерът: Никой не може да ни подчинява и изнудва
37257
Премиерът: Никой не може да ни подчинява и изнудва
  • Премиерът: Никой не може да ни подчинява и изнудва

С поискания вот на доверие искам да дам знак на всички, които си мислят, че могат да ни подчиняват или да ни изнудват - няма да им мине номерът. Това коментира премиерът Бойко Борисов след проверка на строителството на автомагистрала "Люлин", заедно с регионалния министър Росен Плевнелиев и с Карстен Расмусен от Главна дирекция „Регионално развитие" на Европейската комисия. На 15 март ще бъде пуснато движението по магистралата в посоката Перник - София. До същата дата ще бъдат направени пълни тестове на всички съоръжения на автомагистрала „Люлин", каза строителният министър Росен Плевнелиев.

Премиерът Бойко Борисов коментира поискания вот на доверие: „Искам да дам знак на всички, които си мислят, че по някакъв начин могат да ни подчиняват, да ни изнудват или да ни отклонят от този път, че няма да им мине номерът. Нашето правителство за четири години ще остави на България такива съоръжения - метро, Южна дъга, „Люлин", „Марица", „Тракия", „Струма", „Хемус". Това ги дразни, това ги уморява, това ги мъчи, това, че усвояваме в пъти повече пари от Европейския съюз. Нали това е добро за българките граждани?! Не бъркаме в техните джобове, а взимаме от нашата европейска солидарност. Затова полагаме такива усилия и за Шенген, и за влизането в Европейския съюз. Когато ви попитат защо това е силно правителство, им покажете пътя нататък, тунелите... За шест месеца имаме три тунела".

Министър-председателят беше категоричен, че не го интересува дали ще спрат компроматните войни или не. Борисов допълни, че ако има втори мандат, ще бъде направен и тунелът под Шипка.

Премиерът Никой не може да ни подчинява и изнудва
netinfo