/ Dariknews.bg, архив
На 13-ият ден от изчезването на 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи в Триград и избяга, акциите по издирването в планината на младежа са прекратени, това съобщи кметът на родопското село Цветан Славков.

Гъбари засекли изчезналия Кристиян в гората край Триград
 
С изключение на два дъждовни дни, през останалото време, всеки ден имаше редица доброволци и служители на МВР, които обходиха всяко едно място в района на Триград и близките населени места. Единствено две жени от селото подали сигнал, че са забелязали Кристиян, но той не се отзовал на техните викове и изчезнал. Водолази и пещерняци, също се включиха преди дни в акциите, но и те не откриха следа от ученика.

Без следа: Още издирват младежа, блъснал туристи край Триград
 
„Спряхме с издирвателните дейности в гората, защото няма място, на което да не сме били. Хората от селото са ангажирани с много работа и набирането на групи става много трудно вече. Има много версии, но всичко е на думи“, коментира още Славков.

Няма и следа от момчето, блъснало туристи, търсят го в пещери и опасни терени
 
В момента се разчита на камерите в селото, чиито записи се преглеждат периодично, да не би да се види на тях движение от страна на Кристиян или негови приятели, тъй като има версия, че някой му помага и той е жив и здрав и се крие.

Блъснатите от тийнейджър в Триград ще си търсят правата, смятат, че някой помага на момчето
 
„Напълно е възможно да оцелее в гората толкова дни, още повече, че чувам че има помагачи. Температурите на са толкова ниски, за да има някакви проблеми от този род. Може да се храни и с плодовете, които намира в гората. Има шанс да е оцелял“, коментира дългогодишният планинар и спелеолог доц. Тодор Тодоров, който познава района много добре.
 
От МВР продължават работата по случая.