/ ThinkStock/Getty Images
В четвъртък валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен за територията на цялата страна за 18 януари, четвъртък. Синоптиците предупреждават, че на Атанасовден ще духа силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 м/с и пориви до 24 м/с.
 

НИМХ-БАН


През следващите дни ще има повече слънце и по-високи температури

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, ветровито, с отслабващи валежи от сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и ураганен северозападен вятър, който ще създава условия за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра – около минус 9 градуса.

Вижте месечната прогноза за времето 

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи предимно от дъжд. Максималните температури ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е около 8 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

котка
ThinkStock/Getty Images

В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни – между минус 7 и минус 2.

Отива ли си зимата преди да е дошла?

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи, ще завали дъжд и сняг.

времето
ThinkStock/Getty Images

Климатолог прогнозира по-мека зима

В неделя ще е без съществени валежи, ще остане предимно облачно и сравнително студено.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg