/ ThinkStock/Getty Images
Времето днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над северните и източните райони, но без валежи. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър.

Обявен е жълт код за силен вятър в 18 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези райони поривите на вятъра ще достигнат до 20-22 м/сек.

Отстъпление на зимата в следващите дни

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари и през деня ще се задържи почти без промяна. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 3 и 8 градуса.
 

weather.bg


В планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 0 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

Над Черноморието облачността също временно ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
С какво време ще ни изненада новата седмица?
 

ThinkStock/Getty Images


През нощта срещу четвъртък вятърът значително ще отслабне, а през деня в източните райони ще се ориентира от югозапад. Ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да се затопля, като в Предбалкана и на места в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 градуса. Минималните ще бъдат предимно между минус 5 и 0 градуса.
 
В петък облачността отново ще се увеличи, а в котловините и на места в Горнотракийската низина ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Температурите ще останат сравнително високи за втората половина на януари.
 
Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik