Представляващият ВСС Димитър Узунов даде разпечатка заради SMS скандала
Представляващият ВСС Димитър Узунов даде разпечатка заради SMS скандала / БГНЕС

Представляващият ВСС Димитър Узунов е предоставил справка за мобилната си комуникация на 14 януари, съобщиха от институцията. Причина за действието на Узунов е SMS-скандалът, разтърсил кадровия орган на съдебната система преди повече от седмица.

"Като член на ВСС и представляващ Висшия съдебен съвет, предоставям справка, издадена от мобилния оператор, чиито услуги ползвам и с която се удостоверява комуникацията от телефонния ми номер на 14 януари 2016 г. за периода от 9.30 ч. до 12.30 ч.", казва в свое изявление Узунов.

Документът ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя или с когото и да било друг, добавя още Узунов.

SMS-скандалът още тресе ВСС, Лозан Панов се закани да не влиза на заседания

Вчера председателят на ВКС Лозан Панов демонстративно напусна заседанието на ВСС и заяви, че ще се върне едва когато скандалът се разплете, а Димитър Узунов, който ден по-рано със скандал бе избран за представляващ ВСС, представи разпечатката.

На заседание на ВСС миналия четвъртък докато течеше обсъждането на проверката по казуса "Яневагейт", на премиера Бойко Борисов беше докладвано чрез SMS какво се обсъжда във ВСС и какви предложения отправя Лозан Панов. Панов показа съобщението на колегите си и на журналистите и поиска казусът да се изясни.

След скандал избраха Димитър Узунов за представляващ ВСС

Борисов връхлетя неканен на заседанието и обвини председателя на ВКС, че се меси в политиката. По-късно последваха обяснения и неуспешни опити да се разсее съмнението, че премиерът редовно получава вътрешната информация за делата на Висшия съдебен съвет. Именно Димитър Узунов пък беше основният заподозрян за информатор на Борисов сред кадровиците на Темида.

Самият Узунов заяви, че готовността си да даде разпечатка и ако тя докаже, че не той е изпратил скандалния SMS, настоява за извинение.

Борисов: Нямам общо с кадрови промени във ВСС, те са провокация

Още миналата седмица стана ясно, че съветникът на премиера Яне Янев е препратил до Борисов съобщението, което пък той изпратил до Панов. Янев заяви в края на миналата седмица, че не член, а служител във ВСС му е дал информацията.