Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански
Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Главният секретар на МВР Калин Георгиев
26137
Главният секретар на МВР Калин Георгиев
Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански
  • Главният секретар на МВР Калин Георгиев
  • Повдигнаха обвинения на бащата на насилваното дете в Сандански

Прокуратурата повдигна обвинение срещу 38-годишния Костадин Тасев - бащата на насилвания 2-годишен Александър от Сандански. Той остава в следствения арест за още 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянна мярка "задържане под стража".

Майката на момченцето - Христина Тасева, ще бъде освободена, каза за Дарик началникът на "Криминална полиция" в Районното управление в Сандански Васил Трендафилов. До този момент все още не е известно дали бащата лично е изнасилвал малкия Александър, или спрямо детето са проявявани други сексуални интервенции.

По-рано днес главният секретар на МВР Калин Георгиев съобщи, че полицията работи по две версии. Едната версия е, че състоянието на детето е такова заради тежко заболяване, а втората е, че става дума за системни изнасилвания от страна на бащата.

2-годишният Александър Тасев беше докаран в „Пирогов" с линейка в понеделник около полунощ. Състоянието му е било изключително тежко, направена е животоспасяваща операция. Бащата на детето на 38 години, а майката Христина - на 22. Двамата са българи, но о т дълго време живеят като клошари. В обясненията си пред полицията двамата заявили, че детето отдавна имало здравословни проблеми и не веднъж било настанявано с кръвоизливи в болница. Медиците констатирали кървене, но до момента никъде не се е загатвало, че причината може да е сексуално насилие.