Повдигнаха обвинение срещу племенника на Куйович
Повдигнаха обвинение срещу племенника на Куйович / netinfo

Повдигнато е обвинение срещу Сенад Муса Шачирович, племенник на обвинения за наркотрафик сърбин Будимир Куйович, съобщи районният прокурор на Стара Загора Константин Тачев.

Районната прокуратура в Стара Загора е внесла обвинителния акт в съда. Срещу Шачирович са повдигнати обвинения за незаконно влизане и пребиваване в България с неистински документи за самоличност. Той беше заловен при претърсване на едно от жилищата в Стара Загора, ползвани от престъпната група на Куйович.

Прокурорът очаква делото да бъде насрочено в седемдневен срок, поясни Тачев. Предвиденото наказание по това обвинение в Наказателния кодекс е до осем години лишаване от свобода, но предвид на фактите, че Шачирович има чисто криминално минало и не е българин, очаквам да получи присъда от шест месеца, съобщи прокурорът.

Шачирович има наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Той добави че, до края на месеца ще приключи и разследването по обвинението за едро хулиганство срещу Будимир Куйович и се очаква заседанието по него да бъде насрочено за първите дни на март.