Полина Карастоянова оглави комисията по култура и медии
Полина Карастоянова оглави комисията по култура и медии / снимка: БГНЕС, архив
Полина Карастоянова оглави комисията по култура и медии
76948
Полина Карастоянова оглави комисията по култура и медии
  • Полина Карастоянова оглави комисията по култура и медии

Парламентът избра предложената от Патриотичния фронт Полина Карастоянова за председател на Комисията по култура и медии. До рокадата се стигна след като първоначално избраният за поста Слави Бинев се оттегли заради протести на интелектуалци и обтягане на отношенията с реформаторите.

Така и не стана ясно защо патриотите са решили да предложат друг човек, тъй като след оттеглянето на Бинев нямаха такова намерение.

За сметка на това само минути след избирането й Карастоянова допусна малък гаф.

Заела поста едва от няколко минути Поли Карастоянова реши да обясни в кулоарите на парламента какво смята да прави от тук нататък. След като първо благодари на съпредседтелите на ПФ Валери Сименово и Красимир Каракачанов, че са застанали зад нейната кандидатура, обясни, че има намерение веднага да започне редица срещи:

„Възнамерявам в следващите няколко дни да проведа срещите с министъра на културата Вежди Рашидов, с директорите на БНТ и БНР - с Вяра Анкова, с Катя Генова, с Радослав Чолаков".

Въпреки че в изказването си Карастоянова си помагаше със записки, прекръсти директора на БНР Радослав Янкулов на Радослав Чолаков, който е репортер в бТВ. След като обясни какви ще са първите й стъпки на новия пост, председателят на културната комисия отказа да отговаря на въпроси.