Пламен Константинов: ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират
Пламен Константинов: ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират / Sofia Photo Agency: Юлиана Николова
Пламен Константинов: ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират
64577
Пламен Константинов: ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират
  • Пламен Константинов: ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират

ГЕРБ сами са си виновни за изолацията, в която се намират сега в парламента, защото те се опитаха да унищожат всичко около себе си в дясно и това им изигра лоша шега. Коментарът е на бившия волейболен национал и настоящ треньор Пламен Константинов.

През 2009-та година той беше кандидат-депутат в листите на НДСВ, но сега отказа да участва в изборите за парламент с партията на Меглена Кунева, въпреки че беше сред нейните учредители.

В ефира на Дарик Пламен Константинов призна, че не очаква чудеса от новото правителство, нито пък в спорта да бъдат направени нужните реформи: „Проблемите са ни липсата на дългосрочни политики, стратегии. Всичко се прави дори не за един мандат. Народът изгладня и озверя. Продължавам да мисля, че през последните години, от управляващите ни, царят имаше държавническо поведение. Считах, че не трябва точно царят да опере пешкира. Коалиционните партньори днес са управляващи. Кой изгоря - този, който не излезе да наплюе никой. Германия е един пример, особено в ситуация на криза едно обединение би било разумно, но до някаква степен ГЕРБ сами са си виновни. Опитаха да унищожат всичко, което се движи около тях. Вложиха максимален ресурс да унищожат, очернят и оплюят всичко, което се появяваше в десния спектър, а се оказа, че един десен коалиционен партньор, щеше да им е изключително полезен".

Спорът е малко като МВР - външни хора трудно могат бързо да влязат и да взимат правилните решения, каза още в интервю за Дарик Константинов: „Ако се тръгне реформаторски, тези реформи са неизгодни за огромна част от ръководителите на федерации в България, защото тогава ще секне кранчето. Всеки, който се опита да пипне, среща сериозен отпор. Финансират се 82 или 84 федерации. Някой може ли да ми изброи 84 спорта. Абсурдно е".

В коментар на заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев Константинов сподели: „Страхотно момче е, прекалено добър е. Не вярвам, че ще е готов да се конфронтира".

По думите на волейболиста ГЕРБ са отделили сериозни средства за спорта за високи постижения: „За съжаление тези пари се оказа, че отиват в нищото, защото ние вече нямаме елитни спортисти - те се броят на пръсти. За мен голяма част от средствата трябва да се насочат към училищния спорт".