Пет коли горяха в страната
Пет коли горяха в страната / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева

Пет коли горяха в ранните часове на 30 декември в страната.

Три коли са били подпалени през нощта в Бургас. Първият сигнал е получен малко преди 01.00 часа. Автомобилът, Пежо 406, собственост на 44-годишен бургазлия, пламнал в ж.к. "Братя Миладинови". Пламъците са засегнали част от предницата му. Около мястото на инцидента не са намерени останки от съдове за запалителна течност или други следи за умишлен палеж.

Няколко минути по-късно е получено обаждане за друга горяща кола в същия квартал - Форд Фюжън, с бургаска регистрация, използван от 26-годишен бургазлия, паркиран в района на бл. 56 в ж.к. "Братя Миладинови". Огънят е изпепелил целия Форд, като е засегнал частично и паркирана до него кола, Опел Вектра, с бургаска регистрация.

Около 02.00 часа на 30 декември е запален и автомобил във Враца. Колата е била паркирана пред жилищен блок на бул. "Втори юни". Установено е, че автомобилът "Фолксваген Голф", управляван от 22-годишен врачанин, е залят с леснозапалима течност преди да бъде запален от неизвестен извършител. Изгорели са предната част на колата и двигателят.

Тази нощ, около 3.30 часа, е подаден сигнал за горящ Фолксваген „Голф" в пернишкия кв. „Църква". Колата е унищожена напълно от огъня. След разследване полицаите са задържали мъж, за когото се предполага, че е запалил колата.