/ БГНЕС, архив
Министърът на председателството на България на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова коментира във фейсбук решението на премиера Бойко Борисов да върне на поста директорът на НДК Мирослав Боршош.

Бойко Борисов връща Мирослав Боршош начело на НДК

"Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки", коментира Палова.

"По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК", допълва тя.

Лиляна Павлова освободи шефа на НДК

Павлова посочва още, че по време на срещата е подчертала, че не оспорва качествата на Боршош да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. По нейни думи двамата не са успели и днес да сближат позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства.

"Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата. Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя, да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС", пише в заключение Лиляна Павлова.