Парламентарна комисия ще разследва раздадените бонуси?
Парламентарна комисия ще разследва раздадените бонуси? / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов да спре сравненията с Тройната коалиция, поискаха от ДПС
51108
Борисов да спре сравненията с Тройната коалиция, поискаха от ДПС
  • Борисов да спре сравненията с Тройната коалиция, поискаха от ДПС

Най-вероятно ще се наложи парламентарна анкетна комисия да проучи въпросите с раздадените допълнителни възнаграждения на висши държавни служители, ако премиерът не отговори на заявлението на ДПС за информация по този въпрос. Това каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна. 

От ръководството на ДПС са изпратили до министър-председателя заявление за достъп до обществена информация. „Защо за първи път имаме управление, което в условия на криза раздава средства за допълнително материално стимулиране, обричайки на глад милиони пенсионери, десетки хиляди учители и учени. Ето това е въпросът, чийто отговор чакаме и докато не го получим няма да спрем и да задаваме като въпрос”, заяви Местан от трибуната в парламента.

Той призова премиера Бойко Борисов да спре със сравненията с тройната коалиция. По думите му при предишното управление не е имало двойни стандарти, както и управлението на ГЕРБ. Тя плати своята отговорност на изборите на 5 юли, на тезгяха сега е отговорността на ГЕРБ, каза Местан.

„И ако след крайния срок, в който ни се дължи отговор по заявлението, отново не получим отговор, ако отново се направи опит да се подмени отговорността на ГЕРБ, защото тази на тройната коалиция е дадена. Тройната коалиция плати своята отговорност на изборите на 5 юли. На този тезгях сега е отговорността на ГЕРБ. И ако не получим конкретни отговори, ние ще задействаме и следващите парламентарни процедури. Най-вероятно ще се наложи парламентарна анкетна комисия да проучи отговорите на тези тежки въпроси, които ще висят като Дамоклев меч върху днешната власт”, заяви още депутатът на ДПС.