Октай Енимехмедов даде заявка за участие в политиката
Октай Енимехмедов даде заявка за участие в политиката / снимка: БГНЕС, архив

Октай Енимехмедов направи заявка за участие в българската политика. Нападателят на Ахмед Доган даде първото си интервю за Нова телевизия, след излизането си от ареста.

„Искам да бъда депутат или длъжностно лице, което се занимава с държавни въпроси... всяко едно място, на което човек може да бъде полезен на интересите на народа. Готов съм да поема такава отговорност", заяви Октай.

„Не мога да скрия, че в бъдеше искам да видя генерали от турски произход в България", добави той.

Октай Енимехмедов не се чувства унизен от това, че днес политиците го игнорират:

„Показах им, че не трябва да се взимат много на сериозно... Сега ме игнорират, след време може аз да ги игнорирам", каза той.

Октай Енимехмедов бе освободен от Централния софийски затвор на 13 март, след като Софийският апелативен съд измени мярката му за неотклонение и го прати под домашен арест. Още тогава заяви категорично, че се готви за политическа кариера.

Решението на съда дойде две седмици, след като беше осъден на три години и половина затвор за закана за убийство към почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Цялото интервю с Енимехмедов можете да гледате в събота в предаването "Дикoff". А утре в "Здравей, България" ще бъде представен разширен откъс от разговора с нападателя на Доган.

Източник: NovaNews.bg