Огнян Златев: Докладът на ЕК е точен и обективен
Огнян Златев: Докладът на ЕК е точен и обективен / Огнян Златев

Докладът на ЕК за България е точен и обективен, тъй като дава обективна картина на това, което се е случило в страната, и по-специално в съдебната система, през изминалите 18 месеца. Такова мнение изрази в предаването „Седмицата" по Дарик ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

По думите му най-важното е, че изводите, които са посочени в евродоклада, са били приети от всички засегнати страни: „И правителството, и съдебната власт заявиха, че намират доклада за точен, за критичен и изразиха намерение да предприемат конкретни действия в краткосрочен план".

Все пак Златев подчерта, че не трябва да се пропуска фактът, че всички тези промени са се случили в една доста динамична политическа среда, в която се смениха три правителства, два състава на Народното събрание и това всичко е отчетено.

По думите му най-важната част от доклада, освен констативната, това е частта с препоръките и заключенията.

„ЕК е готова и с експертиза да помогне за преодоляването на проблемите в областите, в които не отбелязваме напредък. Нека не забравяме откъде тръгна цялата тази промяна. Очевидно на нас ни е необходим малко по-дълъг период да се въведат тези нови стандарти", добави Огнян Златев.

Цялото интервю с Огнян Златев можете да чуете на Radio.DarikNews.bg