Обраха апартамента на бившия шеф на НРС ген. Кирчо Киров
Обраха апартамента на бившия шеф на НРС ген. Кирчо Киров / снимка: БГНЕС, архив
Обраха апартамента на бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров
71649
Обраха апартамента на бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров
  • Обраха апартамента на бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров

Неизвестни крадци са обрали вчера (вторник) жилището на бившия шеф на Националната разузнавателна служба о.з. ген. Кирчо Киров. Информацията бе потвърдена пред Дарик от самия Киров.

Между 12:00 и 17:00 ч. е разбит патронът на ключалката и апартаментът е ограбен, разказа ген. Киров.

„Вътре беше разхвърляно ужасно, още не е подредено дори. Изтръгната е от стената силно закрепена малка каса, в която имаше около 45 000 лева и пистолет - наградно оръжие, SIG Sauer 9 мм, от тогавашния министър Румен Петков. Касата не беше видима, беше прикрита от едно гардеробче. Не мога да изключа версията, че те са имали информация къде се намира касата", разказа бившият шеф на разузнаването.

Искрено се надявам, че пистолетът е проследим, допълни Киров и обясни, че той е такъв вид, че няма как да не направи впечатление. „Той е с позлатени елементи и е с надпис от министъра", каза Киров.

„Още ми е трудно да установим щетите, защото всичко е много разхвърляно, но със сигурност два часовника, които бяха повредени и оставени за ремонт, те бяха на видно място и липсват със сигурност", каза още ген. Кирчо Киров.

Относно това дали вече има някакви подозрения и дали е получавал заплахи, той отговори, че все още няма предположения.

„Оттук нататък мога само да си мисля какво би могло да е предизвикало това нещо. Ще ми се да мисля приоритетно, че това е битов инцидент. Не бих искал да се разпростирам с подозрения в друга посока. Предполагам обаче всеки човек на мое място в такава ситуация би имал едно на ум", сподели Киров.

Той обясни, че за първи път му се случва това, но във входа, където живее, не е прецедент.

„Вчера от полицията дойдоха, много коректно, точно и професионално подходиха. Снеха отпечатъци, направиха оглед, иззеха счупената брава и ключалка. Очаквам по-натам някаква информация. Аз не мисля, че те за половин ден могат кой знае какво да направят", каза още ген. Кирчо Киров.