Новите ни евродепутати ще работят по старите непостигнати цели
Новите ни евродепутати ще работят по старите непостигнати цели / снимки: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Новите ни евродепутати ще работят за стари непостигнати цели
74037
Новите ни евродепутати ще работят за стари непостигнати цели
  • Новите ни евродепутати ще работят за стари непостигнати цели

И през този мандат българските евродепутати си поставиха като задачи в европарламента непостигнатите до сега цели - влизане в Шенгенското пространство, защита на потребители и българската природа. На среща в българското представителство на Европейския парламент дойдоха само част от избраните евродепутати. Сред липсващите бяха Сергей Станишев и Николай Бареков.

И през този мандат като евродепутат Светослав Малинов (на снимката в текста) от Реформаторски блок ще работи по целите, които не е успял да постигне в предходния. „Има две неща, с които се обвързах лично в миналия мандат и бих искал те да бъдат продължени. Това е отпадането на визите за САЩ и Канада за българските граждани въз основа н принципа на реципрочността. Аз винаги ще се опитвам да защитавам с възможностите на един евродепутати българската природа и българското Черноморие”, заяви той.

Томислав Дончев
от ГЕРБ разкри, че ще участва в три комисии в Европарламента. Дончев коментира, че ще работи за единния цифров пазар. „Трябва да вярваме и трябва да се борим да имаме повече Европа. Не от национална и егоистична гледна точка, а защото Европа има нужда от самата себе си”, каза Дончев.


Новите ни евродепутати ще работят по старите непостигнати цели
netinfo

Станалият по известен като „Любимец 15” Момчил Ненков, който измести и Сергей Станишев с преференцията си от първото място в бюлетината, обеща, че ще работи в сферата на земеделието, културата и образованието.

„Аз съм в комисията за култура и образование, където основните ми приоритети са да популяризирам и да катализирам процесите по програмата „Еразъм+”, която включва обучение, образование, спорт и дейности, свързани с младите хора в България. Другата ми основна цел - България за първи път през 2019 г. има възможност да бъде европейска столица на културата и ние трябва максимално добре да се възползваме от тази инициатива”, обясни Ненков.

Бившият екоминистър и настоящ евродепутат от ДПС Искра Михайлова обеща, че нейната групата ще отстоява фундаменталните човешки права.