Нови жертви на мартенския студ
Нови жертви на мартенския студ / снимка: БГНЕС, архив

Нови жертви на студа. В Кюстендилско откриха баща и син, на 80 и 40 години, които са починали от премръзване, съобщава Нова телевизия.

Намерени са на пътя за село Дождевица. Мъжете са в неизвестност от 8 март. Те са тръгнали от Перник към село Дождевица с влака, слезли на железопътната спирка, откъдето трябвало да вървят пеша около километър и половина до къщата си в селото, но най-вероятно заради лошите метеорологични условия не са успели.

Съпругата на възрастния мъж ги е чакала да се приберат, но след като това не е станало, ги е обявила за издирване.

Труп на 65-годишен мъж е бил открит в неделя вечер в землището на откъснатото от света село Безводно. Мъжът излязъл от дома си, за да отиде до къщата на възрастни хора в махала на селото, чиито близки от Кърджали се притеснявали за тях. След като не се прибрал надвечер от селото тръгнали да го търсят, съобщава „24 часа". Открили го мъртъв на пътя край Безводно.

Чернооченското с. Безводно е откъснато от света след като в петък свлачище отнесе 100 метра от единствения път към селото. Пътят към село Безводно е пропаднал в язовира. За това съобщи и Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа. Там живеят 80 души и 3 бебета, които са добре. Осигурена им е храна и вода, пояснява още Борисов.

Отмениха бедственото положение в Смолянско

Около 40 населени места са без електрозахранване към момента и това са малки населени места в общините Смолян, Мадан, Рудозем, Неделино и Баните, каза още Славов. Той уточни, че вече са доставени агрегати от електроснабдителното дружество и те вече се монтират, там където по-продължително време няма да има ток.

По думите му няма непроходими пътища от републиканската инфраструктура, няма и бедстващи. Проблемна, заради голямото свлaчище по пътя Асеноград- Смолян, обаче остава връзката с Пловдивска област.