Назначиха Георги Костов за главен секретар на МВР
Назначиха Георги Костов за главен секретар на МВР / снимка: БГНЕС, архив

Президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов с указ от днес. По предложение на Министерския съвет президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

По-рано днес на свое заседание Министерският съвет предложи на президента да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност.

Георги Костов има над 20-годишен стаж в МВР и е оглавявал „Криминална полиция" в 9-то РПУ в столицата. Бил е шеф в последните години на областните дирекции на полицията в Благоевград и Бургас.

Той беше назначен за заместник главен секретар на МВР, веднага след встъпването в длъжност на вече бившия вътрешен министър Веселин Вучков, който още в начало на мандата си заяви категорично, че няма как да работи с главен секретар като Светлозар Лазаров.

Министерският съвет предложи още до назначаване на нов шеф на ДАНС функциите на председател да се изпълняват от настоящия заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков.