Намериха труп на мъж под моста на ул. „Черковна” в столицата
Намериха труп на мъж под моста на ул. „Черковна” в столицата / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Мъж беше убит под моста на ул. „Черковна" в столицата, вследствие на удар от лек автомобил, който е карал с превишена скорост. Районът около мястото на инцидента беше отцепен за часове. От МВР все още не са оповестили становището си по случая.

Мъжът е бил прегазен от лек автомобил с черен цвят и софийска регистрация. Полицаите, отцепили района, заявиха пред Дарик, че инцидентът е в резултат на превишената скорост с, която е шофирал водачът на автомобила. Органите на реда бяха категорични, че трупът е на случайно преминаващ пешеходец, който при удара е бил изхвърлен през мантинелата върху ж.п. линията в близост до гара „Подуяне”. На мястото на инцидента униформени полицаи бяха заградили района на моста на улица „Черковна” и не допускаха пешеходци на тротоара, от който се вижда тялото на загиналия.

Трупът е на мъж със среден ръст с покрита от органите на реда глава. В следобедните часове на метри от тялото, в близост до счупената мантинела беше и лекият автомобил, причинил пътното произшествие. Лявата броня на колата е напълно смазана, като полицаите отказаха да дадат информация за състоянието на шофьора на автомобила. Екип от разследващи полицаи оглеждаха трупа и смачканата лека кола. Информацията на БДЖ по случая е, че към 13:20 часа лек автомобил е изхвърчал от моста на улица „Черковна” и е паднал върху ж.п. линията, съобщиха за Дарик от компанията. От там отказаха повече подробности.

Междувременно от МВР съобщиха, че загиналият мъж е на 72 години. Според официалното съобщение на министерството инцидентът е станал около 13:20 часа. Мъжът е бил блъснат от лек автомобил. Шофьорът на автомобила е изгубил управление, колата се е ударила в мантинелата и е блъснала пешеходеца, поясниха от полицията.

Шофьорът на колата е настанен в болница, допълниха от вътрешното ведомство. По първоначални данни причината за инцидента е високата скорост, с която се е движил автомобилът, съобщиха още от МВР.