Надежда Михайлова заминава на работна визита във Виена
Надежда Михайлова заминава на работна визита във Виена / netinfo
Въпроси, свързани с бъдещето на договора от Лисабон и възможностите за улесняване на дейността на малкия и среден бизнес, са темите, които Надежда Михайлова ще обсъди на Годишното общо събрание на Съюза на малките и средните предприятия /SME UNION/ към ЕНП. То ще се проведе на 23 юни във Виена.

Надежда Михайлова ще присъства там в качеството си на председател на Съюза на малките и средни предприятия в България и вицепрезидент на SME Union към ЕНП.

SME UNION е съюз на бизнес организации към Европейската народна партия /ЕНП/. То е създадено през 1996 г. като независима стопанска асоциация. Неин председател е президентът на Австрийската стопанска камара Кристофър Лайтъл.

В рамките на форума Михайлова ще се срещне още и с председателя на групата на десницата на Австрия Волфганг Шусел, бивш канцлер на страната и носител на наградата за предприемачество на Съюза на малките и средни предприятия.

Ден след конгреса в австрийската столица Михайлова заминава за Париж, където ще има обяд с бившия френски президент Валери Жискар Д`Естен по негова покана. Двамата ще продължат разговорите си от началото на юни в София, когато обсъждаха развитието на ЕС, еврокритиките и политическата ситуация в България, както и възможностите на френското председателство да стимулира така важните реформи у нас.