Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта
Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта
50976
Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта
  • Над 600 000 лв. бонуси е върнала властта

Общо 603 675 лева са постъпили в сметката на финансовото министерство от бонусите, върнати от членовете на политическите кабинети на правителството, съобщи в началото на заседанието премиерът Бойко Борисов. Последната сума, постъпила в сметката, е 3000 лева, които дължи парламентарният секретар на министерството на културата. Върнатите средства са от бонуси, получени през 2009-та, 2010-та и 2011-та година, обясни премиерът. Борисов посочи, че заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев от предишния кабинет е получил над 500 000 лева под формата на бонуси по време на мандата си.

Министър-председателят призова в сметката да бъде преведен и хонорарът на лидера на ДПС Ахмед Доган. „И цинизмът, с който Лютви Местан ме попита какво ще ги правим... Ето какво ги направихме - половината ги уволнихме, другите си върнаха парите. Да видим те какво ще направят сега", каза премиерът.

Борисов призова всички министри и заместник-министри от предишния кабинет също да върнат допълнителни възнаграждения. Той припомни, че бившият премиер на Исландия е разследван от прокурор за това, че е скрил информация за кризата.

„Медиите имат записи, в които Станишев обясняваше, че няма криза в България. С една дума те са си раздавали бонуси, вземали са маса пари, произвеждали са милионери, защото над половин милион е взел само един заместник-министър, да бъдат така любезни в тази сметка да си преведат парите и тогава могат да ни задават въпроси на нас", каза Борисов.

Справка за за възстановените суми от ДМС от министрите, заместник-министрите, началниците на политическите кабинети и парламентарните секретари, получени по време на мандата на правителството можете да видите ТУК

 

Справка за възстановените суми от ДМС от областните и заместник областните управители можете да видите ТУК

 

Справка за дарени средства от министрите и членовете на политическите кабинети, които са дарени от тях след получаването им и не фигурират в справката за парите в сметката на МФ можете да видите ТУК