Над 140 населени места в Кърджалийско остават без ток
Над 140 населени места в Кърджалийско остават без ток / снимка: БГНЕС, архив

Все още 148 населени места в Кърджалийско са без ток. Причината е в непочистените общински пътища, които възпрепятстват достъпа на ЕВН.

Възстановителните дейности на екипите на EVN България в южните Родопи продължават. Само са последното денонощие беше осигурено захранване за повече от 100 населени места в областите Смолян, Кърджали и Хасково, които пострадаха от тежките снеговалежи през последните дни.

За селата, за които е ясно, че поради големите поражения по електропроводите пълното възстановяване ще се забави EVN България е осигурила захранване чрез агрегати като ефективно решение до пълното отстраняване на авариите. Навсякъде EVN България работи координирано и съвместно с местната и централна власт, което помага за по-бързата работа на екипите.  

86 населени места са без водоснабдяване. До повече от 30 няма достъп. Напълно откъснато е чернооченското село Безводно, където се отвори огромно свлачище на пътя над язовир „Боровица” по протежение на 100 м. 

През последното денонощие екипите на Пожарната са се отзовали на 12 сигнала за произшествия. Спасители с високопроходими автомобили са разчистили от паднали дървета пътя до с. Мак и са доставили храна в с. Ахрянско, извозили са сърдечно-болна жена от с. Дядовци, извели са затънали в преспите животни в Телчарка и са оказали съдействие на ЕВН за достигане до трудно проходими местности.