Н. Нейнски: Политическите лидери трябва да посочат пътя
Н. Нейнски: Политическите лидери трябва да посочат пътя / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Това, което постави началото на протестите през 2013 г., е желанието на обществото да сложи край на един период, в който нещата минават покрай него и го употребяват за различни цели. Това мнение изрази Надежда Нейнски, Политик на годината през 2000 г. и единствената жена, носител на приза, в предаването „Годината” на Дарик.

„Аз смятам, че протестиращият човек никога повече няма да допусне такива груби злоупотреби в държавата. Ангажимент на политиците е да покажат пътя”, коментира още тя.

„Аз съм против обвиненията, че протестите нямат ясно лице, нямат ясни водачи. Работата на тези хора не е да лидират процеса. Те показват какво не желаят повече да виждат в България и кое е онова, което очакват да се случи в бъдещето на страната. Политическите лидери, такива каквито са - добри или лоши, трябва да посочат пътя и според демократични и честни избори да се избере най-добрият”, каза още Нейнски пред Дарик.

„Докато преди смятахме, че изборите са една форма, в която просто една власт се сменя с друга, в един момент хората казаха, че цялата система очевидно скърца и не работи по правилния начин. Факт е, че след толкова много смени и правителства има базови въпроси в държавата, които не са решени, и смятам, че най-силното нещо на този протест е, че е протест за ценности. Никога до този момент не беше имало протест за ценности и за морал в такава степен може би, каквато има в момента”, коментира още Надежда Нейнски.