/ ThinkStock/Getty Images
Мъж застреля публично жена си в София
94472
Мъж застреля публично жена си в София
  • Мъж застреля публично жена си в София
Мъж застреля съпругата си посред бял ден на улица в София. Инцидентът стана този следобед пред заведение в столичния квартал „Лагера”. 42-годишната жена излизала от кафенето, когато на пътя спряла кола. От нея излязъл съпругът й и я прострелял с 4 куршума. Малко по-късно 64-годишният мъж сам се предал в столичното 6-о районно управление.

Сигналът за инцидента е подаден около 15:00 ч. На място пристигнали полицейски и медицински екипи, които само констатирали смъртта на жената. По време на убийството жената е била със своя приятелка, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

"Жертвата е била в кафенето с нейна приятелка. Съпругът й е дошъл с автомобила си. Оръжието е незаконно притежаван пистолет", допълни той. Мотивите за убийството все още се изясняват, но най-вероятно става въпрос за семейни причини, коментира още Иванов. По данни на МВР съпрузите не живеели заедно, а мъжът дори имал издадена ограничителна заповед. "Доколкото знам, не са живеели заедно, но нямат развод", посочи Иванов.

Свидетели на убийството се оплакаха, че екипът на Спешна помощ се е забавил. "25 минути чакаме за линейка, полицията дойде по-рано", заяви очевидка.

Пред Дарик говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска отрече обвиненията и заяви, че линейката е била на място 5 минути след подаването на сигнала. "В 15.02 ч. от 112 подават сигнал към нас за този трагичен инцидент. Веднага се диктува адреса и минута по-късно линейката тръгва. В 15.07 ч. линейката е засечена, че е на мястото на инцидента. Когато се случи инцидент и някой е в стрес, минутите му се струват часове. Но нека не боравим с твърдения, а с факти", призова Сунгарска.