МИС: Уволнението на Андрей Иванов не е политическо
МИС: Уволнението на Андрей Иванов не е политическо / netinfo

В уволнението на Андрей Иванов като директор на „Гражданска защита" няма политически мотиви, се казва в официално съобщение на пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации. Иванов беше отстранен от поста в късния следобед в петък, а в интервю пред „Дарик" той допусна именно политически мотиви.

В съобщението на министерството на Емел Етем се твърди, че работата на „Гражданска защита" е изключителната важна и всеки един пропуск и не свършване на поставените задачи може да доведе до създаване на недобра координация. На 28 ноември в предаването „Денят" на Дарик Андрей Иванов беше категорично заяви:

За мен беше ясно още от началото на годината, че това ще се случи в този период на годината.

Значи преди година сте знаел, че ще бъдете уволнен?

Да, точно така.

Подозирате ли политически мотив във вашето уволнение?

Аз съм убеден в това.

От Министерството на извънредните ситуации с днешна дата отбелязват, че през последните две години са констатирани редица нарушения в „Гражданска защита", за които има наложени дисциплинарни наказания. Само през тази година на Андрей Иванов има наложени две дисциплинарни наказания от дисциплинарен съвет. В няколко териториални дирекции също има наложени дисциплинарни наказания на директори и подчинени служители за нестриктно спазване на работното време, немарливост при изпълнение на поставените задачи и самоотлъчки.