Социалният министър Бисер Петков
Социалният министър Бисер Петков / БГНЕС, архив
Социалният министър Бисер Петков призова за диалог между министерството и национално представителните организации на хората с увреждания.
 
След заседанието в Министерския съвет той съобщи, че за утре в 15:00 ч. е насрочена среща, на която очаква да чуе предложения за промени в медицинската експертиза.

Хиляди хора с увреждания от цялата страна излязоха на протест с искане за достоен живот
 
„Всички сме съгласни, че такива промени са необходими, но явно има различие по начина, по който те трябва да бъдат реализирани“, каза министър Петков.
 
„Още веднъж декларирам, че целта на промените, които правителството предложи, не е да ограничи и намали средствата, които се насочват за подкрепа за хората с увреждания, а по-скоро да постигне по-справедливото им разпределение, насочването им преди всичко към тези, които се нуждаят от тях, да се ограничат злоупотребите, които всички са съгласни, че съществуват в системата на експертизата и да се търсят възможности за допълнителна подкрепа на хората с увреждания“, допълни той.

Здравното министерство изтегля проекта за медицинската експертиза
 
Готов съм и днес да проведа среща с представители на организацията на хората с увреждания, но потвърждавам, че такава среща съм инициирал и тя е потвърдена и ще се проведе утре в 15:00 ч. в Министерството на труда и социалната политика. Надявам се, че след днешния протест разговорът ще продължи“, каза още министър Бисер Петков.